Onsitegroup logo

Wissel accu of vaste accu

Tel: 085 0736091 | verkoop@onsitegroup.nl | contact

Logo onsitegroup verkoop
Logo onsitegroup verhuur
Logo onsitegroup parts
Logo onsitegroup service
Emissie vrij » Wissel accu of vaste accu
Wissel accu of vaste accu

Wissel accu of vaste accu

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de beste keuze is voor een elektrische trilplaat van 3T of 4T, een vaste of wisselaccu. Voor ons is de keuze simpel. Een vasteaccu. Hoewel de 5T zware elektrische trilplaat dit jaar nog beschikbaar komt en de 6T kort daarna beperk ik me tot wat er nu verkrijgbaar is in de markt. Swepac FB200B -3T, Swepac FB300B -4T en de Wacker APU 3050e -3T.

Beide Swepac machines hebben een vasteaccu, de andere machine heeft een wisselaccu systeem. Het grootste verschil is de gebruiksduur van de accu. En precies dit is waarom je een vasteaccu de juiste keuze is. Uit testen en navraag bij de eindgebruiker weten we dat een zware trilplaat gemiddeld 300 tot 400 uur per jaar ingezet wordt. Met 200 werkbare dagen per jaar komt dit neer op gemiddeld 2 uur per dag.

Gebruiksduur duur accu – Los zand*

  • Swepac FB200B – looptijd 2 uur continue
  • Swepac FB300B – looptijd 2 uur continue
  • Wacker APU 3050e – looptijd 20 minuten

*op een vaste ondergrond bv straat werk zijn de looptijden iets langer.

Laadtijd accu

  • Swepac FB200B – 0% naar 100% – 4 uur
  • Swepac FB300B – 0% naar 100% – 4 uur
  • APU 3050e – 0% naar 100% – 80 minuten (snellader)

De Swepac trilplaten met de vasteaccu evenaren het daggemiddelde. De machine met de wissel accu zal je meerdere accu’s nodig hebben om 2 uur te kunnen werken. wanneer we van het meest gunstige geval uitgaan zal je minimaal 4 accu’s en 3 snelladers nodig hebben om dezelfde 2 uur op één dag te kunnen werken. Dit is in de praktijk in de meeste gevallen niet haalbaar.

Buiten dat je iedere 20 minuten naar je accu lader moet om een accu te wisselen is het op de meeste GWW werken onmogelijk om naast al het andere stroomverbruik wat er al is 3 snel laders tegelijk in te zetten. Hiermee zijn de Swepac zware elektrische trilplaten met vasteaccu niet allen superieur in het dagelijks gebruik, ze zijn is ook kostenefficiënt.

En de wisselaccu? Die is natuurlijk prima voor de kleine machines tot 2Ton.