Onsitegroup logo

VERDICHTING ELEKTRISCHE TRILPLAAT

Tel: 085 0736091 | verkoop@onsitegroup.nl | contact

Logo onsitegroup verkoop
Logo onsitegroup verhuur
Logo onsitegroup parts - VERDICHTING ELEKTRISCHE TRILPLAAT
Logo onsitegroup service -VERDICHTING ELEKTRISCHE TRILPLAAT
Emissie vrij » Elektrische trilplaat
verdichting elektrische trilplaat

VERDICHTING ELEKTRISCHE TRILPLAAT

Trilplaten zijn krachtige verdichting machines die in de bouwsector veelvuldig worden gebruikt voor het verdichten van bijvoorbeeld grond, puinbanen en asfalt. Ze zijn essentieel om solide funderingen te creëren en oppervlakken te egaliseren. In de afgelopen jaren heeft de technologie zich snel ontwikkeld, en nu zien we steeds vaker elektrische trilplaten in plaats van de traditionele benzine of diesel-aangedreven machines. In deze blog gaan we dieper in op de bouw en werking van elektrische trilplaten.

De Basiscomponenten

Trilplaten bestaan uit verschillende belangrijke componenten die samenwerken om de krachtige trillingsbeweging te genereren die nodig is voor verdichting.

Motor: Het hart van de trilplaat is de elektromotor. In tegenstelling tot benzine en diesel-aangedreven trilplaten, die een verbrandingsmotor gebruiken, hebben elektrische trilplaten een elektrische motor. Deze motor levert de kracht om de trilplaat in beweging te brengen.
Trilplaat: Dit is het deel van de machine dat in contact komt met de grond of het te verdichten oppervlak. Het is meestal gemaakt van sterk staal of gietijzer. De trilplaat is ontworpen om de trillingen gelijkmatig over het oppervlak te verdelen.
Excentrisch gewicht: Binnen de motorbehuizing bevindt zich een excentrisch gewicht dat draait als de motor draait. Dit gewicht creëert onbalans, wat resulteert in trillingen.
Bedieningspaneel: Elektrische trilplaten hebben een bedieningspaneel waarop de gebruiker de machine kan starten, stoppen en de verdichting kan aflezen. Dit paneel kan ook verschillende functies bevatten, zoals een noodstopknop en indicatielampjes voor operationele status.

Hoe Werkt het?

De werking van een elektrische trilplaat is gebaseerd op het principe van onbalans. Wanneer de motor draait, begint het excentrische gewicht binnenin te roteren. Omdat het gewicht niet gelijkmatig verdeeld is, ontstaat er een onbalans. Deze onbalans wordt doorgegeven aan de trilplaat, die begint te trillen.

De trillingen van de trilplaat worden overgebracht naar de grond of het oppervlak eronder. Deze trillingen creëren een reeks drukgolven die door de grond of het materiaal bewegen. Wanneer deze drukgolven door het materiaal gaan, worden de deeltjes samengeperst en geordend, wat resulteert in een verdicht effect. Dit is vooral nuttig bij het creëren van stevige en stabiele funderingen voor puinbanen, wegen en andere constructies.

Voordelen van de Elektrische Trilplaat

Elektrische trilplaten bieden verschillende voordelen ten opzichte van benzine en diesel-aangedreven trilplaten: Wil je de elektrische trilplaat huren of kopen?

Milieuvriendelijk: Ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat beter is voor het milieu en geschikt is voor gebruik binnen en in gesloten ruimtes.
Lager Geluidsniveau: Elektrische trilplaten zijn over het algemeen stiller dan benzine-aangedreven modellen, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op de bouwplaats.
Minder Onderhoud: Ze hebben minder onderhoud nodig omdat er bijvoorbeeld geen brandstof, olie, filters of bougies moeten worden vervangen.
Directe Kracht: Elektrische trilplaten leveren onmiddellijk vermogen bij het inschakelen, zonder de tijd die nodig is voor een verbrandingsmotor om op te warmen.

Fabrikanten

De Onsitegroup vertegenwoordigd twee soorten accu systemen voor elektrisch trilplaten. Het Battery One systeem en het Honda eGX systeem. Beide systemen zijn verkrijgbaar met de Swepac elektrische trilplaten. De elektrische trilplaat huren of kopen. De accu’s en laders zijn uit te wisselen met andere merken zoals;

Er zijn meerdere fabrikanten die het Honda systeem gebruiken omdat deze ook uitwisselbaar zijn met andere machines die gebruik maken van de Honda motoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn; Lievers beton vlinder machines, Clipper zaagtafels, Triton takken versnipperaar, Antolini mini dumper.

Toepassingen in de GWW-sector

Trilplaten worden in verschillende toepassingen in de GWW-sector gebruikt:

Grondverdichting: De trilplaten zijn ideaal voor het verdichten van grond voor bouwprojecten, zoals wegen en staten, puinbanen, funderingen en dijken. De precieze trilregeling maakt het mogelijk om de gewenste verdichtingsgraad te bereiken.
Wegenbouw: Bij de aanleg van wegen is een goede verdichting van het substraat essentieel. Elektrische trilplaten zorgen voor een gelijkmatige verdichting en een duurzaam wegoppervlak.
Herstel en onderhoud: Bij reparaties en onderhoud van bestaande wegen kunnen elektrische trilplaten worden ingezet om de stabiliteit van de ondergrond te herstellen.
Stedelijke projecten: In stedelijke gebieden, waar geluidsbeperkingen en milieuvoorschriften strenger zijn, zijn elektrische trilplaten de perfecte keuze.

Conclusie

Trilplaten zijn geavanceerde emissie vrije bouwmachines die een essentiële rol spelen bij het verdichten van de ondergrond. Met hun elektrische motoren en onbalansmechanismen leveren ze krachtige trillingen die grond en asfalt effectief verdichten. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker en vereisen ze minder onderhoud dan hun benzine en diesel-aangedreven tegenhangers. Kopen of huren?